Lotux Defrost

Gelderse Gladheid Bestrijding werkt bij voorkeur met Lotux Defrost vanwege de vele voordelen ten opzichte van het standaard strooizout.

De unieke voordelen van Lotux Defrost
Lotux Defrost heeft een aantal unieke voordelen. Hieronder ziet u welke dat o.a. zijn.
 • Werkt 30x sneller en 5x langer dan middelen als pekel en ureum
 • Door preventieve werking (24-48 uur) besparing op arbeidskosten
 • Voorkomt opvriezen
 • Verhoogde mate van de veiligheid op de werkplaats
 • Veilig te gebruiken op metalen door toevoeging van een roestwerend bestanddeel
 • Werkzaam tot -50°C waardoor bruikbaar in de meest strenge winters
 • Veilig voor mens dier en vegetatie
 • Ook te gebruiken in een strooiwagen
 • Geen oppervlakteschade aan wegen
 • Direct werkzaam bij contact met sneeuw en ijsvorming
 • Duurzaam behoud van materialen (veilig voor gelakte/geverfde oppervlakken, beton, rubber en metaalsoorten)
 • Laat geen resten achter
 • Milieuvriendelijk, geen schade aan grondwater en levende organismen

Video Lotus Defrost
Op deze video kunt u de snelle werking van Lotux Defrost zien.


Toepassingsmogelijkheden van Lotux Defrost
De toepassingsmogelijkheden van Lotux Defrost zijn nagenoeg onbeperkt, hieronder zijn slechts een aantal toepassingsmogelijkheden beschreven. Twijfelt u of Lotux Defrost voor uw situatie ingezet kan worden? Neem dan contact met ons op.

Scheepvaart
Tijdens de wintermaanden kunnen scheepsdekken en kades door de vorst zeer glad worden. Het is voor de veiligheid van de schipper en het personeel belangrijk dat het dek niet glad is, met name tijdens laad- en losactiviteiten. Ook tijdens de meest strenge winters tot -50°C zal Lotux Defrost langdurig actief blijven. Door de toevoeging van een roestwerend bestanddeel zal het gebruik van Lotux Defrost geen nieuwe roestlagen veroorzaken. Geverfde dekken, RVS en andere metalen zullen geen schade ondervinden van het gebruik van Lotux Defrost waardoor de korrels en vlokken zich uitermate goed lenen voor het gebruik in de binnenvaart.

Bouw
Op de bouwplaats kunnen er voor werknemers gevaarlijke situaties ontstaan, met personeelsuitval tot gevolg door bijvoorbeeld opgevroren betonvloeren, steigers, daken en trappen. Ook in deze situaties is Lotux Defrost uitstekend in te zetten. Het beton zal geen corrosieschade ondervinden en het beton kan zelfs doorgestort worden.

Gemeente
Het bestrijden van gladde wegen, trottoirs, winkelstraten, parkeerplaatsen en fietspaden is in veel gevallen een verantwoordelijkheid van de gemeente. Strooizout heeft geen preventieve werking en tevens veroorzaakt het gebruik van strooizout schade aan het wegdek (scalling) waardoor men na de vorstperiode nog hoge kosten heeft. Lotux Defrost kan preventief gebruikt worden (tot 24 uur), is werkzaam tot temperaturen van -50°C en veroorzaakt geen schade aan het wegdek. Bovendien kan een gemeente besparen op de (dure) arbeidskosten voor gladheidsbestrijding want de korrels en vlokken zijn vele malen langer werkzaam waardoor er minder vaak gestrooid hoeft te worden. Ten slotte is Lotux Defrost niet schadelijk voor mens, dier en vegetatie waardoor bomen langs de gestrooide wegen niet zullen beschadigen en waardoor het ook in parken gebruikt kan worden.

Transport
Voor de logistieke sector zal het gebruik van Lotux Defrost vele voordelen met zich meebrengen. Door Lotux Defrost op onder andere de ingang, het parkeerterrein en dockshelters te strooien, creëert men een veilige werkomgeving voor het personeel en bezoekers. Tijdens het wegdooien van sneeuw en ijslagen zal Lotux Defrost meestromen met het dooiwater, echter zonder schadelijke gevolgen voor het grondwater en vegetatie. Daarnaast laat het product ook geen resten achter, waardoor mensen het product niet mee naar binnen lopen. Transporteurs kunnen onderweg ook veel baat hebben van een emmer Lotux Defrost. Bij vastzittende voertuigen/vrachtwagens door gladheid strooit u een handje Lotux Defrost onder de wielen en u zult merken dat u binnen een mum van tijd weer verder kunt rijden. Uiteraard zijn de korrels en vlokken veilig te gebruiken op rubber waardoor de banden geen schade oplopen door het gebruik van Lotux Defrost.

Petrochemie
Het bestrijden van gladheid in de petrochemische sector is niet eenvoudig, in veel gevallen kan men geen gebruik maken van strooizout vanwege corrosievorming op de leidingen. Lotux Defrost bevat een roestwerend bestanddeel waardoor het zonder corrosieschade toegepast kan worden op leidingen, pompen, verdampers en terreinen. Het personeel zal door het gebruik van Lotux Defrost in een veilige omgeving kunnen werken wat een positieve invloed heeft op personeelsuitval ten gevolge van gladheid.

Bedrijfscomplexen en winkelcentra
Het bestrijden van gladheid in de petrochemische sector is niet eenvoudig, in veel gevallen kan men geen gebruik maken van strooizout vanwege corrosievorming op de leidingen. Lotux Defrost bevat een roestwerend bestanddeel waardoor het zonder corrosieschade toegepast kan worden op leidingen, pompen, verdampers en terreinen. Het personeel zal door het gebruik van Lotux Defrost in een veilige omgeving kunnen werken wat een positieve invloed heeft op personeelsuitval ten gevolge van gladheid.

Lotux Defrost in vergelijking met strooizout
Product:Lotux DefrostStrooizout
Uiterlijk
Gevaarsymbool
Stof vorming
Standtijd
Reactietypering:
IJspenetratie (bij 5°C.)
IJssmeltsnelheid (bij 5°C.)
Werkzaam tot
IJssmeltcapaciteit
Toxiticiteit voor planten
Corrosiviteit voor beton
Corrosiviteit voor ijzer
Corrosiviteit voor aluminium
Scalling
Preventief
Witte korrel of vlok
Irriterend
Nihil
Hoog
Exotherm
Factor 3
Factor 3
-50°C
8,5 pond per pond
Beperkt
Nihil
Matig
Nihil
Nihil
24 uur
Wit poeder
Irriterend
Veel
Laag
Endotherm
Factor 1
Factor 1
-5°C
4,7 pond per pond
Toxisch
Sterk
Sterk
Sterk
Zeer sterk
Niet
PDF documenten
U kunt de bovenstaande informatie o.a. ook lezen in de volgende PDF documenten.
Documentnaam KB 

  Lotux Defrost - Toepassingsmogelijkheden
112 Kb.
  Lotux Defrost - Unieke voordelen
127 Kb.
  Lotux Defrost - Veiligheidsinformatieblad_Lotux_Defrost
717 Kb.
  Lotux Defrost - Veiligheidsinformatieblad_Lotux_Liquid_De-Icing
1581 Kb.
  Lotux Defrost - Veiligheidsinformatieblad_Lotux_Liquid_De-Icing_Pro
1292 Kb.

  Lotux Defrost - Vergelijking met strooizout
204 Kb.Gelderse Gladheid Bestrijding
Gelderse Gladheid Bestrijding
Didamseweg 32D
7031 AM Wehl

Telefoon 0314 - 741001
E-mail info@ggb.nu